Сряда, 05 Май 2021 20:37
Силвано Пранди: Винаги гоним високи цели
Снимка: Бончук Андонов

Селекционерът на мъжкия национален отбор Силвано Пранди заяви по време на днешната открита тренировка в зала "Христо Ботев", че винаги се гонят максимални цели. „Лъвовете“ водят подготовка в София за предстоящия старт във Волейболната лига на нациите, като само трима играчи все още не са се присъединили към тренировъчния процес.

„Винаги си поставяме високи цели. Такъв трябва бъде манталитетът на един отбор. Не можем да тръгваме с нагласата да завършим на една, или на друга позиция. Целта е да вземем максимума във всеки мач. Знам, че ще бъде невъзможно да спечелим всички срещи, но като цяло основната ни цел е да дадем максимума, на който сме способни.“

thumbnail IMGM1054

 

„Цветан Соколов и Георги Петров ще се присъединят към отбора в понеделник. Петров приключи по-късно участието си в клубното първенство във Франция, Цветан Соколов има здравословен проблем – трябва да оперира два зъба. На 15 май очакваме последното попълнение в състава – Радослав Парапунов, който в момента все още играе последни мачове в колежанското първенство на САЩ с университета на Хавай.

 

thumbnail IMGM0990

„Всички отбори започват подготовка сега. Повечето не са играли мачове от доста време. Стартираме при равни условия. За първи път ми се случва в практиката - всички отбори ще бъдат изолирани на едно място - в Римини. Предстои да разберем как ще се отрази това на участниците в Лигата на нациите. Адаптацията към необичайната ситуация ще бъде ключова."