Неделя, 02 Май 2021 15:00
Красен Кралев бе избран за посланик на европейския волейбол
Красен Кралев бе избран за посланик на европейския волейбол Снимка: личен архив

Спортният министър Красен Кралев беше избран за посланик на европейския волейбол. Той присъства на заседанието на Борда на CEV заедно с Любо Ганев, който е негов член.

“На заседание на Борда на Европейската волейболна конфедерация (CEV) във Верона, имах честта да бъда удостоен със званието Посланик на Европейския волейбол - каза Кралев. - За такъв беше определен и председателят на Хърватския олимпийски комитет и бивш премиер на Хърватия Златко Матеша. Специални плакети ни бяха връчени от президента на CEV Александър Боричич на церемония преди Суперфиналите на Шампионската лига по волейбол, които се проведоха във Верона на 1 май. Титлата при жените спечели италианският “Караро Имоко” (Конеляно), който победи с 3:2 гейма “Вакъфбанк” (Истанбул). При мъжете шампиони станаха волейболистите на полския ЗАКСА (Кенджежин-Кожле), които надделяха над “Итас Трентино” (Тренто) с 3:1.

 

16199490597252

 

Пред Борда на CEV, заедно с президента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев, потвърдихме готовността на България да кандидатства в екип с Италия, Северна Македония и Украйна за домакин на Европейското първенство по волейбол за мъже през 2023 г. Окончателното решение ще бъде взето на следващото заседание на Управителния съвет на CEV. Двамата с Любо Ганев не се съмняваме в успеха ни.

16199490971032

 

Това вероятно е последното нещо, което направих за българския спорт през настоящия ми мандат като министър на младежта и спорта.”