Петък, 19 Февруари 2021 13:30
Любо Ганев: Феновете в Пловдив заслужават волейбол на най-високо ниво

Пловдив ще е българският домакин на мачове от еврошампионата за жени тази година. Европейската конфедерация CEV и БФВолейбол утвърдиха кандидатурата на най-стария град на Стария континент. България е един от четирите домакина на ЕвроВолей 2021 заедно с Клуж (Румъния), Белград (Сърбия) и Задар (Хърватия).

Пловдив спечели най-много мнения при определянето на българския град за шампионата с най-новия бисер в спортната си инфраструктура - зала "Колодрума". Мултифункционалното съоръжение беше завършено през 2015 година, а цената му е над 50 милиона лева.

Пловдивската общината на крие, че е силно заинтересована да има най-голямото спортно събитие в България през 2021 година. Както и че ще направи всичко необходимо за перфектна организация.

 

BVF-02

 

БФВолейбол изтъкна още няколко компонента за избора си на залата и града. От Пловдив са тръгнали към върха в спорта известните по целия свят Христо Стоичков и Стефка Костадинова. Женският "Марица" е най-добрият и постоянно играещ в Шампионската лига български тим. Пловдив е не само най-древният град в Европа, но и любима дестинация за много туристи, привличани най-вече от уникалния стар град и античния колизеум. Има и международно летище, което е безспорен плюс в организационен план.

 

BVF-03

 

"Колодрума" ще е домакин на мачовете от едната група на ЕвроВолей 2021. Сигурният участник в нея ще е България.

“След София, Варна и Русе, които вече бяха домакини на големи волейболни първенства през 2015 и 2018 година, дойде времето и на Пловдив – заяви Любо Ганев, президентът на БФВолейбол - Пловдив се утвърди като своеобразна столица на женския ни волейбол благодарение на успехите, които постига “Марица”. Тук има много фенове, които заслужават и са жадни за волейбол на най-високо ниво. Географското разположение, както и бързата магистрална връзка правят Пловдив много удобен за феновете и от други големи градове и населени места и сме сигурни, че ще видим много такива! Срещнахме огромна готовност за сътрудничество и съвместна работа в лицето на общината и сме им много благодарни за това! Това е ключово при организацията на големи спортни събития! Сигурни сме, че заедно ще свършим страхотна работа и ще предложим една перфектна организация и гостоприемство, както на всички участниците и официални лица, така и на всички фенове и гости на града! Европейските първенство по волейбол се радват на огромен медиен интерес и шампионата ще бъде излъчван по телевизии в целия континент и не само! Това е огромна възможност за града и страната ни да получат добра реклама чрез спорта. Така Пловдив и България ще станат още по разпознаваемо и желано за посещение от туристи място. Всички се надяваме, че до лятото на 2021 година ситуацията с пандемията ще се е подобрила до толкова, че хората да могат да пътуват свободно и да посещават спортни събития. Ще очакваме всички фенове на волейбола в Пловдив, за да превърнем дните на ЕвроВолей 2021 в един истински празник на спорта и града!”