Вторник, 12 Януари 2021 18:07
Строги противоепидемични мерки и множество тестове посрещнаха националите в Израел
Снимка: volleyball.bg

Мъжкият национален отбор на България пристигна до крайната си дестинация в Израел – град Хадера в 05:30 ч след дълго среднощно пътуване. Преходът, продължил часове, се дължи на изключително строгите противоепидемични мерки, както и множеството проверки в Израел заради пандемията от коронавирус. Ситуацията там е изключително сложна, като се отчитат по близо 10 000 заразени на ден. Още от пристигането си в Тел Авив тимът ни бе подложен на тестове на летището, като проверките продължиха и в хотела в Хадера.

„Всички момчета са добре. Успяха да се наспят и следобед влязохме в официалната зала за тренировка“, коментира за официалния сайт на БФВолейбол мениджърът на тима Стефан Чолаков.

Той заяви, че мерките са толкова строги, че участниците в квалификацията дори нямат право да се къпят в съблекалнята в залата, въпреки че всеки отбор си има отделно помещение. Всички тимове са събрани в един хотел, има строги ограничения.

890497021

Положително в цялата ситуация е топлото време в Израел. „Температурата е около 26 градуса, дори може да се ходи по къс ръкав, като това е много приятно за всички“, коментира още Стефан Чолаков.

В първия си мач от група В на европейските квалификации България се изправя срещу Австрия. Двубоят е на 13 януари от 19:00 часа българско време и ще бъде предаван пряко по БНТ 3.