Печат на тази страница
Сряда, 10 Юни 2015 15:42
(0 гласа)
Канада чака пълна зала срещу националите
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

От федерацията на Канада се надяват на пълна зала за предстоящите мачове срешу България от Световната лига. Сблъсъците между първия и втория в групата са в събота и неделя рано сутринта наше време в Съмърсайд. Мачовете ще бъдат дебютни за волейбола в островната част на Северна Канада. Зала "Ийст Линк Арена" е предназначена за хокей на лед, но домакините успяха да  префасонират напълно игралното поле. Капацитетът на съоръжението е 4500 места, но едва ли ще се напълни до краен предел въпреки рекламите в цялата област. Канадците са направили огромни постери, на които присъстват и двама наши волейболисти - Цветан Соколов и Николай Николов. Соколов обаче е контузен и няма да играе срещу "Кленовите листа", а Николов е в състава за Европейските игри в Баку.

Българският отбор вече направи две тренировки в тази зала и остана доволен от условията. Избраниците на Пламен Константинов се готвят по специална програма, в която се набляга на физическата подготовка. В спортния комплекс в Съмърсайд има и много добра фитнес зала, която ще бъде посетена от нашите поне три пъти тази седмица. Целта пред треньорския ни щаб е състезателите да бъдат в оптимална форма за финалния турнир на група 2, който ще се проведе на 10 и 11 юли във Варна.

За двубоите срещу Канада се очаква да бъде на линия и титулярнтият ни разпределител Андрей Жеков. Той започна по-късно подготовка, но вече се намира в добра кондиция и може да играе срещу лидера в групата. Докторът на тима Динко Захариев разкри, че играчиге нямат здравословни проблеми, като изключим някои дребни болежки. 

Прочетена 558 пъти Последно променена в Сряда, 10 Юни 2015 16:17