Петък, 03 Януари 2014 02:00
Страшимира Филипова: Ща играем мач за мач

Днес в Самоков започва световната квалификация за жените. Отборът на България се изправя срещу Словакия в първия ден от 17:30 часа.

Ето какво сподели капитанът на отбора Страшимира Филипова преди старта на квалификацията:

Как се чувства отборът преди квалификацията?

Всичко е наред. Радваме се, че сме домакини и не се налага да пътуваме, както на мъжете. Знаем, че Федерацията направи всичко възможно да сме тук и да ни облекчи, за да можем да се съсредоточим единствено в класирането за световното.

Успяхте ли да натрупате малко самочувствие на контролите с Франция?

Да. Преди Европейското отново имахме контроли с този отбор и победихме. Сега тези мачове дадоха отговори и на треньора, кои момичета ще играят на турнира.

Има и състезателки, които са получили някакви травми по време на сезона с клубните си отбори, но съм сигурна, че всички ще дадат 100% от себе си в тези мачове.

Кой от отборите ви притеснява най-много?

Ще играем мач за мач. Не търсим кой е най-силният, за да се концентрираме повече върху него. Целта е всеки мач да играем добре, но най-важно е резултатът да бъде в наша полза.

Всички отбори са на добро ниво и са равностойни, важното е да издържим, все пак това са три тежки мача. Смятам, че имаме реални шансове да победим и да получим квота за световното.