Първи гейм за България, но четвърта загуба
18/Май/24 19:00

България взе първия си гейм в Лигата на нациите, но си тръгва от Анталия с четири загуби. Женският ни национален тим падна с 1:3 (25:19, 21:25, 11:25, 27:29) от Франция. Преди това нашите загубиха от Нидерландия, Япония и Италия.


Първият гейм започна с равностойна игра. И така продължи до 7:7. След това нашите направиха три поредни точки и взеха първия сериозен аванс в мача. Последва една успешна атака на французойките и нови три за България. В този момент нашите налагаха волята си и демонстрираха, че са по-добрите на корта. Франция успя да се добере до пасив от 19:21. Тогава българките направиха четири поредни точки и решиха частта в своя полза.
 

Вторият гейм започна с наше предимство. Поведохме с 5:3 и изглеждаше, че увереността ни от първата част продължава. Франция изравни за 7:7 и добави четири точки – 11:7. Тогава съперникът започна да бърка и ние се възползвахме, за да стигнем до 14:14. Това обаче се оказа последното равенство в частта. В последните минути не успяхме да се противопоставим и Франция победи с 25:21.
 

Третият гейм беше слаб за България. След 1:1 нито веднъж не се върнахме в него. Французойките направиха девет поредни точки и предрешиха края му. Нашите започнаха да гледат към четвъртата част, където да мечтаят за първа победа в Лигата на нациите.
За съжаление отборът ни не успя да се върне в мача. Четвъртият гейм беше най-оспорван. Много път в него България водеше в резултата. Накрая допусна два мачбола за Франция, но ги спаси. Последваха две решителни точки, с които можехме да изравним резултата. Но накрая Франция се наложи.


Следващият турнир от Лигата на нациите за жените е в САЩ.

Бленджини определи състава за първия турнир от Лигата на нациите
18/Май/24 15:18

Джанлоренцо Бленджини определи състава за първия турнир от Лигата на нациите. Нашите заминават за Анталия в неделя с полет за Истанбул в 9,25 ч. На турска земя България ще играе срещу Франция, Канада, САЩ и Нидерландия.
Първият ни мач е срещу французите на 21 май от 17 ч.
 

Ето съставът на България:
 

Разпределители:
1. Симеон Николов
2. Любослав Телкийски
 

Диагонал:
3. Димитър Димитров
 

Посрещачи:
4. Аспарух Аспарухов
5. Денис Карягин
6. Георги Татаров
7. Владимир Гърков
8. Самуил Вълчинов
 

Централни блокировачи:
9. Алекс Грозданов
10. Борис Начев
11. Илия Петков
12. Николай Колев
 

Либеро:
13. Мартин Божилов
14. Дамян Колев

България даде отпор на Италия, но записа трета загуба
17/Май/24 21:18

България записа трета загуба в първия турнир от Лигата на нациите в Анталия. Женският ни тим отстъпи от Италия с 0:3 (11:25, 22:25, 19:25), като само първият гейм не беше равностоен. Преди това подмладеният ни отбор падна от Нидерландия и Япония, а в събота е последният ни мач срещу Франция.


Първата част беше много слаба за българките. През цялото време италианките бяха по-добрият отбор и не ни позволиха по никакъв начин да се противопоставим. Треньорът Лоренцо Мичели пусна почти всички състезателки в опит да преобърне частта. Резултатът обаче беше повече от неприятен – 11:25.
 

Българките излязоха по съвсем различен начин във втория гейм. Играта не само беше равностойна, но и в голяма част нашите играха по-силно и изнервиха италианките. В един момент резултатът набъбна до три точки в полза на България. Ива Дудова и Мария Йорданова завършиха най-много атаки, а либерото Мила Пашкулева се справи добре. За съжаление в последните минути на гейма италианската звезда Андропова реши изхода. До 22:22 нищо не беше ясно, но опитът на съперника оказа влияние.


В третия гейм играта отново вървеше равностойно, но с леко предимство на Италия. Съперникът започна да ни води с по една-две точки до средата. Проблем за България бяха честите грешки от начален удар. Събитията станаха почти необратими, когато резултатът стана 17:12. И в този тежък момент България игра смело и намали разликата. Въпреки това нашите не успяха да стигнат до успех и загубиха мача.

Четири отбора се класираха за финалите при момчетата под 18 години
17/Май/24 15:53

Волейболистите на Славия 2017, Добруджа 07, Люлин и Виктория волей се класираха за Финалния турнир от Държавното първенство за момчета под 18 години чрез допълнителни квалификации. Така те се присъединяват към ЦСКА, Левски София, СУ и Пирин (Разлог), които по-рано си осигуриха участие за заключителния етап от първенството (22-26 май).

 

 Допълнителният квалификационен турнир се изигра в два града – Бургас и София (15-16 май). В него участваха 8 отбора, които бяха разделени на две групи по четири тима. В потоците всеки се изправи срещу всеки, а завършилите на първо и второ място в крайното класиране, продължаваха напред. Отборите заели 3 то и 4-то място прекратяват участието си в ДП сезон 2023/ 2024 година.

 

 Бургас прие двубоите от Група И. Столичният Славия 2017 се отличи над всички в потока. "Белите" отстъпиха само в един гейм по време на турнира – на старта срещу Добруджа 07, но надделяха с 3:1. До края те се поздравиха с две чисти победи. След лошия старт клубът от Добруджа се мобилизира и взе оставащите два мача и то като изпусна само един гейм. Домакинът Нефтохимик 2010 успя да запише един успех, като в първия мач се наложи в оспорван и продължителен двубой над Локомотив 1929 с 3:2.

 

 Група И

 

 Класиране – Група И:

1. Славия 2017 (София)
2. Добруджа 07 (Добрич)
3. Нефтохимик 2010 (Бургас)
4. Локомотив 1929-Нидо (София)

 

В Група К, която се проведе в залата на 97 СУ в столицата, премина с три категорични победи на домакина Люлин. Столичани завършиха с пълен актив от 9 точки и само два загубени гейма. Виктория волей също намери място във Финалния турнир, след като записа две чисти победи – над Раковски 1964 и Етрополе, и зае втората позиция.

 

Група К

 

 Класиране - Група К:

1. Люлин (София)
2. Виктория волей (Пловдив)
3. Раковски 1964 (Севлиево)
4. Етрополе

 

 Държавното първенство по волейбол се провежда в изпълнение на спортния календар на БФВ с цел популяризиране на волейболната игра сред подрастващите и за излъчване на Републикански шампион в съответната възрастова група.

 

 Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България

Левски София и ЦПВК без загуба във финалите при момичетата под 18 години
17/Май/24 15:36

Волейболистките на Левски София и ЦПВК останаха непобедени в груповата фаза на Финалния турнир от Държавното първенство при момичетата под 18 години, което се провежда в София. Двата клуба постигнаха по три победи в потоците си и завършиха на първо място. Така се класираха за полуфиналите, където ще играят на кръст срещу заелите вторите места - Марица (Пловдив) в Група А и ВАСК в Група Б.

 

 Полуфиналите и двубоите за разпределение на местата между 5-о и 8-о ще се играят в събота, 18 май, в зала "Панайот Пондалов".

 

 ПРОГРАМА - 18 май, събота

 
10:00 ч. Мач за 7-8 място: Славия 2017 - Звезди 94
12:00 ч. Мач за 5-6 място: Локомотив 1929 - ЦСКА
14:00 ч. Полуфинал 1: Левски София - ВАСК
16:00 ч. Полуфинал 2: ЦПВК - Марица

 

 В Група А двата полуфиналиста станаха ясни още след изиграване на срещите във втория ден от груповата фаза. Марица (Пловдив) и Левски София записаха по две победи и директен мач помежду им щеше да определи кой да е първенец в потока. Двубоят, който се игра днес в зала "Панайот Пондалов", предложи много емоции и обрати. "Сините" поведоха, но последваха силни минути за миналогодишния шампион и Марица излезе напред с 2:1. Ролите отново се размениха и столичният клуб бе категоричен в четвъртия гейм - 25:17, изравнявайки. Тайбрекът бе оспорван, но Левски София се поздрави с крайния успех след 15:13.

 

 В другата среща ЦСКА постигна първа победа в надпреварата след 3:0 над домакина Славия 2017. Така "червените" ще играят за 5-о място.

 Класиране – Група А:

1. Левски София
2. Марица (Пловдив)
3. ЦСКА (София)
4. Славия 2017 (София)

 

 17 май

 

 В Група Б също полуфиналистите бяха ясни преди третите срещи, но първото място бе категорично извоювано от ЦПВК. Полицейският тим не загуби гейм в груповата фаза, като и директния сблъсък за лидерската позиция срещу ВАСК днес се наложи с 3:0.

 

 Домакинът на потока Локомотив 1929-Нидо успя да се пребори със Звезди 94 за по-предно класиране в шампионата. Волейболистките на "железничарите" ще играят с ЦСКА за петата позиция.

 

 Класиране - Група Б:

1. ЦПВК (София)
2. ВАСК (София)
3. Локомотив 1929-Нидо (София)
4. Звезди 94 (София)

 

 Държавното първенство по волейбол се провежда в изпълнение на спортния календар на БФВ с цел популяризиране на волейболната игра сред подрастващите и за излъчване на Републикански шампион в съответната възрастова група.

 

 Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България – Лидл България, Гаритидж парк, Обединена Българска Банка, Хюндай България, фондация "За пример", Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.

Страница 1 от 1683